Karakter over karakterer

En dansk direktør uttalte seg nylig om karakterfokuset nå i eksamenstiden, og innleder med å si at “karakterene dine betyr uendelig lite for om jeg har lyst til å ansette deg”. Dan Mario Røian, seriegründeren bak HMS- og salgsselskapet Grønn Jobb og den nye jobbsøker- og rekrutteringsappen Jyb, hadde noen lignende meninger om dette temaet for noen måneder siden selv – og dette er innholdet.

Dette klippet viser Dan Mario svare på et spørsmål og snakke om rekruttering fra noen tilfeller tidligere i år.

Litt kontekst ☝️
Dan Mario var på grensen til å stryke i alle fag på skolen, droppet ut og jobbet som telefonselger i 1 år før han brukte konfirmasjonspengene til å starte for seg selv som 19-åring. Uten erfaring, utdannelse eller mye forståelse av annet enn salg, motivasjon og gjennomføringskraft har han bygget bedriften sin til et etablert selskap med ca. 50 ansatte, 4 avdelinger og en årsomsetning i 2016 på ca. 35 millioner kroner.

Han har rekruttert hyppig i løpet av disse 8 årene, og har sterke meninger om hvordan man finner de gode kandidatene. Nemlig at man ikke kan vite mye om personen før man har fått en forståelse av personligheten, karakteren og motivasjonen fremover.
Det som kjennetegner en suksessfull person i arbeidslivet er derfor ikke avhengig av karakterer og tidligere meritter, men hva du som person ønsker, er motivert for og klarer å få til fremover.

Vil utdanning gjøre deg attraktiv i jobbmarkedet? 🐣

Vi kan drøfte i timevis om hvorvidt sosial elskverdighet, innhold på sosiale medier, fritidsinteresser eller personlige preferanser skal ha en større påvirkning for deg som en kandidat i arbeidslivet enn utdanning.
Realiteten er at dagens arbeidsgivere ønsker en personliggjørelse av kandidaten, et komplementært bilde og helhetsinntrykk, både profesjonelt og personlig. Med andre ord; hele deg som person teller.

Og hva er det egentlig arbeidsgivere ser etter? Ifølge IBMs Global CEO undersøkelse sier arbeidsgivere at de ferdighetene de trenger er: kreativitetsamarbeidkommunikasjon og fleksibilitet. Men er dagens formelle utdanning med på å utvikle disse ferdighetene?

https://www.youtube.com/channel/UCYjn2IHIPfk3kMI2HUQNoeA